Izrada Zubnih Mostova Vračar i Crveni Krst

Izrada Zubnih Mostova Vračar i Crveni Krst

Zubni mostovi predstavljaju rešenje za zamenu nedostajućih zuba premošćivanjem jaza između postojećih prirodnih zuba ili implantata. U našoj stomatološkoj ordinaciji na Vračaru izrađujemo različite vrste zubnih mostova i pružamo našim pacijentima obnovljenu funkcionalnost njihovih zuba i vilice.

Mostovi su najčešći tip zubnih nadoknada, koji se sastoji od jednog ili više veštačkih zuba koji se drže na mestu zubnim krunama na preostalim zubima u vilici. 

Procedura Postavljanja Zubnog Mosta

Susedni zubi (uporišni zubi) sa obe strane bezubog polja se pripremaju uklanjanjem dela njihove gleđi da bi se postavile krunice. Most se zatim pričvršćuje za ove krune I popunjava prazninu nastalu gubitkom zuba. Ovaj tip protetskog rada je čvrst, pouzdan i pogodan za zamenu jednog ili više susednih zuba koji nedostaju. 

Zubni mostovi podržani implantatima

Zubni mostovi podržani implantatima se pričvršćuju na zubne implantate koji se hirurški postavljaju u kost vilice, obezbeđujući izuzetnu stabilnost i podršku. Pri ovoj proceduri zubni implantati služe kao ankeri za most, eliminišući potrebu za preparacijom susednih zuba. Mostovi podržani implantatima nude vrhunsku izdržljivost, stabilnost i sprečavaju gubitak kostiju pri čemu stimulišu kost vilice. 

dežurni zubar izrada mostova vračar

Prednosti zubnih mostova

Mostovi vraćaju pravilnu funkciju žvakanja i govora, sprečavajući pomeranje okolnih zuba zbog razmaka. Zubni mostovi poboljšavaju izgled osmeha popunjavanjem praznina uzrokovanih nedostajućim zubima pri čemu takođe poboljšavaju i estetiku lica. 

Zubni mostovi održavaju pravilan raspored zuba, smanjujući rizik od bolesti desni i daljeg propadanja zuba. U našoj stomatološkoj ordinaciji kod Kalenić pijace izrađujemo mostove koji su prilagođeni tako da odgovaraju boji, obliku i veličini prirodnih zuba, obezbeđujući prirodan osmeh. Različiti tipovi mostova nude rešenja za različita stomatološka stanja, pružajući fleksibilnost u lečenju. 

Zubni mostovi služe kao svestrano i efikasno rešenje za zamenu zuba koji nedostaju, nudeći više opcija prilagođenih individualnim stomatološkim potrebama. Od tradicionalnih do mostova sa implantatima, svaki tip pruža jedinstvene prednosti u obnavljanju oralne funkcionalnosti, estetike i oralnog zdravlja. 

Konsultacije sa našim kvalifikovanim dežurnim stomatologom su od suštinskog značaja za procenu, diskusiju o dostupnim opcijama mostova i određivanje najpogodnijeg plana lečenja, doprinoseći obnovljenoj oralnoj funkciji i samouverenom osmehu.