Izrada Zubnih Implantata Crveni Krst i Vračar

Izrada Zubnih Implantata Crveni Krst i Vračar

Zubni implantati su napravili revoluciju u oblasti stomatologije, nudeći najbolje rešenje za nadoknadu zuba koji nedostaju. Saznajte sve o hirurškom procesu koji obavljamo u našoj stomatološkoj ordinaciji na Vračaru, prednostima i potencijalnim rizicima povezanim sa zubnim implantatima. 

Hirurška procedura za zubne implantate

Pre samog hirurškog zahvata vrši se detaljan pregled usne duplje, uključujući rendgenske snimke i CT skeniranje, radi procene gustine kostiju i utvrđivanja kandidature za zubne implantate. Procedura postavljanja zubnog implanta uključuje nekoliko faza: 

  • Anestezija: Lokalna anestezija se primenjuje kako bi se osigurala udobnost pacijenta tokom operacije. 
  • Rez: Mali rez se pravi u tkivu desni kako bi se otkrila kost vilice, stvarajući prostor za implantat. 
  • Postavljanje implantata: Titanijumski implant, koji podseća na mali šraf, precizno se postavlja u kost vilice kao stabilan temelj za veštački zub. 
  • Period zarastanja: Tokom nekoliko meseci, implantat se spaja sa kosti u procesu koji se zove oseointegracija, obezbeđujući stabilnost i snagu. 
  • Postavljanje konektora: Kada je oseointegracija završena, na implantat se pričvršćuje abatment (konektor) koji podržava veštački zub ili krunu. 
  • Pričvršćivanje krunice: Konačno, pričvršćuje se zubna krunica  dizajnirana da odgovara prirodnim zubima

Prednosti zubnih implantata

Zubni implantati imaju razne prednosti koje između ostalog uključuju poboljšanu funkcionalnost, poboljšanu estetiku, trajnost, očuvanje kostiju i poboljšanje govora.

izrada zubnih implantata kalenić pijaca vračar

Zubni implantati vraćaju funkciju žvakanja sličnu prirodnim zubima, poboljšavajući ukupnu oralnu funkciju. Pored toga, nude prirodan izgled, neprimetno se stapajući sa okolnim zubima. Uz odgovarajuću negu, zubni implantati mogu trajati doživotno, pružajući dugoročno rešenje za zamenu zuba. Implantati stimulišu kost vilice, sprečavajući gubitak kostiju čuvajući strukturu lica. Za razliku od proteza, implantati ne ometaju govor, omogućavajući jasniju artikulaciju.

Rizici povezani sa zubnim implantatima

Kao i kod svake operacije, postoje rizici od infekcije, oštećenja nerava ili prekomernog krvarenja tokom procesa postavljanja implantata. U nekim slučajevima, implantat se možda neće uspešno integrisati sa viličnom kosti, što dovodi do odbacivanja implantata. Faktori kao što su loša oralna higijena, pušenje ili loše opšte zdravstveno stanje mogu doprineti neuspehu implantata tokom vremena. 

Nega nakon implantacije

Pravilna oralna higijena, uključujući redovno četkanje, čišćenje koncem i rutinske posete stomatologu, su ključne za održavanje zdravlja implantata. Pušenje može ometati zarastanje i povećati rizik od odbacivanja implantata, tako da je preporučljivo izbegavati pušenje nakon postavljanja implantata. Zakazani kontrolni pregledi kod stomatologa su od suštinskog značaja za praćenje procesa zarastanja i obezbeđivanje dugovečnosti implantata. 

Zubni implantati nude izvanredno rešenje za pojedince koji traže trajnu nadoknadu nedostajućih zuba, pružajući funkcionalne i estetske prednosti. Iako operacija uključuje rizike, prednosti koje nude u smislu funkcionalnosti, estetike i dugovečnosti nadmašuju ove rizike. 

Konsultacije sa našim kvalifikovanim stomatologom su ključne za procenu kandidature, diskusiju o rizicima i koristima i obezbeđivanje uspešne procedure implantacije, doprinoseći povratku oralnog zdravlja i samopouzdanja. Zakažite konsultacije u našoj dežurnoj stomatološkoj ordinaciji na Vračaru, kod Kalenić pijace.